Predstavitev Hranilnice LON d.d. PE Brežice

Brežice

Brežice

Brežice Projekt sloportal.info – razvijamo novo podjetništvo
Brežice Projekt sloportal.info – razvijamo novo podjetništvo
Novo: 10.02.2016  ob  12:10

Brežice › Nasveti › Predstavitev Hranilnice LON d.d. PE Brežice

 
Zadnji nasveti
Povezani nasveti
Trenutno ni povezanih vsebin
Mesto za Vaš oglas

Prostor za Vaš oglas

 
Mesto za Vaš oglas

Prostor za Vaš oglas

 
14
 
10.2012

Predstavitev Hranilnice LON d.d. PE Brežice

Intervju z vodjo PE Robertom Žerjavom
 
Predstavitev Hranilnice LON d.d. PE Brežice

V seriji predstavitev podjetij v brežiški občini se je urednica portala brezice-si.info pogovarjala z Robertom Žerjavom vodjo brežiške enote Hranilnice LON d.d.

Prosim da v kratkem predstavite Hranilnico LON.

V Hranilnici LON nadaljujemo in nadgrajujemo staro plemenito tradicijo slovenskih hranilnic, ki so ljudem pomagale in jim omogočale izpolnjevanje želja, včasih celo sanj. V dvajsetih letih našega delovanja smo nadgradili celovito ponudbo bančnih storitev in postali uspešna, vseslovenska bančna ustanova, ki upošteva želje naših strank. Imamo tradicijo, stalno rast in kar je najpomembnejše, imamo ljudi in podjetja, ki nam zaupajo, da lahko z njihovo pomočjo gradimo svoj uspeh in prepoznavnost.
Na Ljubezniv Oseben Način smo, v enajstih poslovalnicah po celotni Sloveniji, prepričali mnoge posameznike in uspešna podjetja. Tukaj smo za svoje stranke in ponosni smo na to.

Kaj je po vašem mnenju prednost Hranilnice LON pred ostalimi bankami v Sloveniji?

Glavna prednost Hranilnice LON je osredotočenost na naše stranke. Poleg tega se LON v številnih raziskavah Zveze potrošnikov Slovenije in medijev iz področja financ redno uvršča v sam vrh najugodnejših bančnih storitev, tako za fizične kot pravne osebe. Izmed svojih storitev pa s stranko vedno izberemo tisto, ki ji najbolj ustreza in zanjo predstavlja bančne storitve na Ljubezniv Oseben Način.
Večino bilančne vsote hranilnice LON predstavlja poslovanje z občani. Kaj pravzaprav ponujate občanom, kar jim druge banke ne?
Glavna razlika je, da vedno poizkušamo najti ustrezno ravnovesje med zagotavljanjem nadpovprečno kvalitetnih ter še vedno cenovno ugodnih storitev. Nudimo poslovanje z osebnimi računi, ki je ugodnejše od večine bank, ugodne kredite (potrošniške, stanovanjske, avto kredite, ekološke, hitre kredite,…), odlične depozite in varčevanja s kar do 5 % obrestnimi merami ter elektronsko bančništvo eLON. Velja pa omeniti tudi ugodno plačilo položnic v naših enotah in brezplačno dvigovanje gotovine na vseh bankomatih po Sloveniji ter državah z evrom.

Tudi do podjetnikov pravite da ste prijazna banka, kaj to pomeni?

V Hranilnici LON tudi vsako pravno osebo obravnavamo individualno ter prilagajamo storitve njenim potrebam. Tako lahko vedno najdemo optimalno rešitev za naše stranke. Sicer pa v LONu nudimo celotno paleto bančnih storitev za pravne osebe in njihovo poslovanje. Poleg poslovnega računa jim nudimo ugodne kredite in limite, odlično depozitno ponudbo, garancije ter odkup terjatev.
Za vsa podjetja in samostojne podjetnike, ki v hranilnici odprejo poslovni račun, smo pripravili tudi poslovni paket dobrodošlice, v sklopu katerega nudimo brezplačno vodenje računa prvo leto, brezplačno pristopnino na elektronsko banko eLON, brezplačne prilive na račun (brez provizij), brezplačno poslovno kartico Activa Maestro, 50 % nižje stroške odobritve kredita ali limita itd.  Pri delu s pravnimi osebami se vedno poskušamo prilagoditi posamezni situaciji in s takim pristopom se nam ta segment v zadnjih letih povečuje tudi z 20-odstotno letno rastjo.

Po nekaterih raziskavah naj bi poprečen podjetnik na letnem nivoju prihranil 1300 eur z zmanjševanjem stroškov bančnih storitev,  le z prestopom na vašo hranilnico. Je to res in ali je to ena izmed formul za uspeh LON-a?

Delno je verjetno tudi to razlog za uspeh. Kot ste omenili je ena od revij iz področja financ opravljala raziskavo cen bančnega poslovanja podjetij in prišla do omenjene številke oz. razlike med najcenejšimi in najdražjimi. Hranilnica LON se je v tej raziskavi uvrstila v sam vrh najugodnejših ponudnic bančnih storitev za podjetja. Cenovna ugodnost pa zagotovo ni edini faktor, ki vpliva na zadovoljstvo naši strank. Vedno se namreč trudimo, da svojim strankam strokovno svetujemo in skupaj vedno poizkušamo najti rešitve, za njeno uspešnejše poslovanje.

Vaš slogan je » Bančne storitve na ljubezniv, oseben način.  Kaj to pomeni?  Da se trudite biti fleksibilni in ugoditi sleherni stranki?   So postopki pridobivanja kredita lažji, kot pri konkurenci?

Vedno se držimo našega slogana, saj se zavedamo, da je bančništvo panoga, kjer je najpomembnejše prav zaupanje in oseben stik. Naše kredite smo naredili še dostopnejše, saj smo ponudili daljše dobe odplačila (do 30 let), možnost bremenitve pod minimalno plačo, možnost več plačnikov in najema kredita za drugega družinskega člana ter številne druge ugodnosti, s pomočjo katerih poizkušamo svojim strankam čim bolj poenostaviti pot do uresničitve njihovih želja.

Kako to, da imajo druge slovenske banke vsako leto izgube, vaša banka pa v teh kriznih časih  izkazuje višji dobiček?

Krizo jemljemo predvsem kot priložnost – v času, ko je bila večina bank primorana zaradi lastnih problemov ustaviti kreditiranje, smo mi le-to še dodatno okrepili. Če se navežem  samo na Brežiško enoto – čeprav velja to za celotno Slovenijo – dobrih idej je v Brežicah in okolici še vedno ogromno, le njihova uresničitev je težja. Tu nastopi Hranilnica LON, saj servisiranje komitentov povečujemo tako na prebivalstvu kot tudi na področju pravnih oseb. Ključno vlogo pri uspešnem poslovanju je odigrala tudi strategija hranilnice, ki nam je pomagala, da smo se izognili slabim naložbam, kot so kreditiranje managerskih prevzemov, gradbenih poslov ter poslov z vrednostnimi papirji.

Vsi vemo, da je v kriznih časih potrebno varčevati. Kakšno varčevanje bi predlagali Brežičanom, da bi ustvarili čim večji donos?

V Hranilnici LON ponujamo številne depozitne akcije in varčevanja v sklopu katerih so našim strankam na voljo kar do 5% obrestne mere.
Najaktualnejša je trenutno depozitna akcija Zlati depozit v sklopu katere nudimo 4,50 % obrestno mero pri vezavi za 25 mesecev.
Za naše najmlajše varčevalce pa smo pripravili otroški Lonijev račun, v sklopu katerega nudimo kar 1,77 % obrestno mero za sredstva na računu, za Lonijeva varčevanja pa obrestne mere do 4,70%.
Vsa varčevanja  in depoziti v Hranilnici LON spadajo v sistem zajamčenih vlog, kar pomeni, da za neto vloge prebivalstva (do vrednosti 100.000 EUR) jamči celotni slovenski bančni sektor.
Seveda pa lahko Brežičani izbirajo med vsemi našimi varčevalnimi produkti in izberejo tistega, ki najbolj odgovarja njihovim potrebam in željam. Predlagamo, da se oglasijo v naši enoti, kjer jim bomo strokovno svetovali in skupaj našli najbolj ustrezen in donosen produkt za njih. Celotno ponudbo pa si lahko ogledajo tudi na naši spletni strani www.lon.si.

In na koncu, kako ste zadovoljni  z razvojem enote v Brežicah?

Z našo poslovalnico smo v Brežicah prisotni že od leta 2007. Je ena od 11ih LONovih poslovalnic, ki se jim bo v kratkem pridružila že 12., v osrednjem delu Slovenije. Lahko rečem, da smo s poslovanjem in razvojem enote zadovoljni. Vsak dan pa se trudimo, da s svojim delom zadovoljimo in presežemo pričakovanja naših strank, saj je njihovo zadovoljstvo potrditev, da delamo dobro. Naraščajoče število zadovoljnih komitentov pa dokazuje, da se Hranilnico LON preprosto splača imeti za svojo banko. 
Prepričan pa sem, da nas mnogi še ne poznajo in tu leži še veliko priložnosti za širitev ter rast. Torej, vse, ki nas še ne poznate vabimo, da se oglasite v naši Brežiški enoti, na Cesti prvih borcev 21 (nasproti upravne enote), kjer vam bomo z veseljem pomagali, da boste privarčevali pri svojih bančnih storitvah, oplemenitili svoja finančna sredstva ali pa s pomočjo najugodnejšega kredita uresničili svoje želje.

brezice-si.info, oktober 2012.
 

  • Brežice LON PE Brežice
Nasvet se nahaja v:

 
preišči portal...
Kontaktirajte uredništvo portala mesta Brežice
Centralni portal: www.sloportal.info Oglejte si mrežo portalov in izberite kje želite oglaševati
 
Brežice Brezice1934
Brežice Grad zadaj
Brežice Ptičja perspektiva na mesto
Brežice Prihodnja HE Brežice
Brežice Stolp pozimi
Brežice Stolp poleti
Brežice Bizeljski hribčki
Brežice Center mesta malo drugače
Sobotni ŽIV ŽAV Brezplačne sobotne otroške delavnice Poletni petkovi večeri z brezplačnim vstopom v Posavski muzej Brežice
 
brezice-si.info priporoča
Ceramic Studio Praga - keramika tečaj
 
 
 
Mislite, da bi Cesta prvih borcev morala biti zaprta za promet?
  •   Da
  •   Ne
  •   Ne vem
 
 
Časopisi

www.finance.siwww.dnevnik.siwww.revijakapital.comwww.zurnal24.si

www.slovenskenovice.siwww.novitednik.comwww.revijaobrazi.siwww.zadovoljna.si

www.delo.siwww.podjetnik.siwww.dolenjskilist.siwww.racunalniske-novice.com

www.druzina.siwww.mladina.siwww.gorenjskiglas.siwww.primorske.si

www.vecer.siwww.ekipa.orgwww.posavje.infowww.sloveniatimes.com

 
 

Brežice › Nasveti › Predstavitev Hranilnice LON d.d. PE Brežice

 

 

 

 
 
Brežice RSS - Powered by: WMD - Spletno gostovanje Brežice - CMS Brežice - Izdelava web strani Brežice - SEO Brežice - Spletna trgovina Brežice - Nasveti